Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Borșevici: Numai interacțiunea activă a ambelor maluri ale Nistrului este capabilă să reziste unei situații explozive

4 mai. 2022,, 15:25   Politică
2368 0

"Pe ambele maluri ale Nistrului trăiesc frații și surorile noastre și asta spune totul", a spus diplomatul și profesorul Victor Borșevici, într-un comentariu pentru eNews.

"Din păcate, situația din regiune continuă să fie una explozivă. Motivele sînt la suprafață - presiunea externă care nu încetează, cei care doresc să provoace și să dezlănțuie un nou război fratricid sînt foarte mulți".

Borșevici se întreabă cine este capabil să reziste acestor intenții fratricide?

"Doar oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, cu înțelegerea și conștientizarea faptului că împreună sîntem o forță irezistibilă, suît capabili să-și arate adevărata putere și forță. Un astfel de popor este invincibil. Cel care crede că poporul nostru este lipsit de valoare, și nu crede în înțelepciunea și statornicia sa, singura sa cale este calea de refugiat. Cel mai important lucru care va împiedica agravarea în continuare a situației din regiune este interacțiunea activă a celor două maluri: atît a autorităților de toate nivelurile, cît și a bisericilor, organizațiilor publice și mass-media. Extrem de importante sînt și contactele personale dintre rude și prieteni. Altfel nu vom reuși. Facem apel la toți compatrioții de pe ambele maluri ale Nistrului, de toate naționalitățile, de toate tradițiile spirituale și de toate orientările politice să dezvolte o poziție comună și acțiuni comune în această problemă arzătoare. Nu uitați că pe ambele maluri ale Nistrului sunt frații și surorile noastre, și asta spune totul!", consideră Victor Borșevici.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?