X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Zinaida Greceanîi a ținut un discurs la Forumul Economic Euro-Asiatic (VIDEO)

10 sep. 2019,, 15:41   Politică
1957 0

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut astăzi un discurs în cadrul celei de-a 8-a ediții a Forumului Economic Euro-Asiatic care are loc în orașul Xi'an din China.

Zinaida Greceanîi a adresat felicitări cordiale poporului Chinei cu ocazia aniversării a 70-a de la înființarea Republicii Populare Chineze, dorindu-i o dezvoltare impresionantă în continuare.

„Urmărim cu mare interes schimbările extraordinare care au loc în Republica Populară Chineză în ultimii ani. Reforma structurală în sfera ofertei, datorită căreia în țară au apărut mii de întreprinderi și au fost create milioane de locuri de muncă, modernizarea de amploare a infrastructurii, a relațiilor de producție, saltul uriaș în dezvoltarea societății informaționale au transformat China în una dintre cele mai importante economii din lume și în cel mai mare exportator de mărfuri”, a spus Președintele Parlamentului.

Spicherul a menționat că modelul chinez de dezvoltare atrage astăzi atenția întregii lumi. Experiența Republicii Populare Chineze are o importanță deosebită și pentru țara noastră. Un interes aparte pentru Republica Moldova este inițiativa grandioasă a Secretarului General al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping – „One Belt – One Road” sau ”Noul drum al mătăsii”, dar și perspectivele Moldovei de a participa la acest proiect.

„Menționez că în 2014 a fost semnat Memorandumul privind intensificarea cooperării pentru construcția în comun a circuitului economic „Drumul Mătăsii” între departamentele economice din Moldova și China. Această inițiativă oferă țărilor noastre noi oportunități și perspective mai mari de cooperare”, a subliniat Zinaida Greceanîi.


De asemenea, Republica Moldova speră la extinderea fluxului de investiții din China, dar și la deschiderea unui parc industrial în țara noastră, a spus ea. „Sînt sigură că ne așteaptă mai multe proiecte comune, dar și multe victorii comune”.

În perioada 9-12 septembrie 2019, în orașul Xi'an, China, se desfășoară cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic “Construirea Centurii și a Drumului pentru cooperare la nivel înalt și dezvoltare de înaltă calitate”, organizat de autoritățile chineze în parteneriat cu Organizația de Cooperare din Shanghai.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав