Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Secretarul General al OSCE

18 sep. 2019,, 18:31   Politică
2186 0

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întîlnit miercuri, 18 septembrie cu Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, informează moldprescu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Speakerul a salutat prezența înaltului oficial al OSCE la Chișinău în fruntea unei delegații impunătoare, ceea ce, în opinia sa, este un semn de încurajare pentru autoritățile Moldovei, dar și pentru toată societatea.

Președintele Parlamentului a mulțumit OSCE pentru cooperarea productivă, apreciind, totodată, eforturile Preşedinţiei slovace pe parcursul exercitării mandatului.

Interlocutorii au făcut un schimb detaliat de opinii la subiectul transnistrean.

Președintele Parlamentului a declarat că OSCE rămîne un partener-cheie al Moldovei în rezolvarea problemei transnistrene și a reconfirmat că soluționarea politică pașnică și de durată a acesteia este una imperativă. În context, Zinaida Greceanîi a subliniat importanța măsurilor de consolidare a încrederii între cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului.


Thomas Greminger a salutat această abordare și a opinat că Republica Moldova poate servi un model reușit de negocieri în arealul OSCE. În opinia sa, promovarea drepturilor minorităților etnice, dezvoltarea autonomiei Găgăuziei, de asemenea, contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru reglementarea transnistreană.

În alt context, Secretarul General al OSCE a apreciat eforturile statului în promovarea drepturilor femeilor, inclusiv combaterea violenței și reprezentarea lor politică.

În altă ordine de idei, Thomas Greminger a încurajat guvernarea în acțiunile sale de reformare a justiției. ”Contăm foarte mult pe rolul și instrumentele Parlamentului în acest proces și vă asigurăm de întreaga noastră susținere”, a subliniat Secretarul General al OSCE.

La finele întrevederii Zinaida Greceanîi a accentuat o dată în plus atașamentul său pentru menţinerea şi promovarea păcii şi securităţii în tot spațiul OSCE.

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei de trei zile pe care Secretarul General al OSCE Thomas Greminger o întreprinde în R. Moldova pentru a discuta cu oficiali de rang înalt de la Chișinău și cu autoritățile de la Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?