X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Greceanîi a participat la Festivalul republican al etniilor

15 sep. 2019,, 17:45   Politică
2512 0

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului republican al etniilor „Unitate prin diversitate", inaugurat, astăzi, în Grădina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfînt" din capitală.

Zinaida Greceanîi a vizitat curțile etnice și expozițiile amenajate și a declarat că festivalul reprezintă un bun prilej de dialog intercultural între toate etniile din Republica Moldova. Totodată, Președintele Parlamentului consideră că evenimentul este o oportunitate de promovare a culturii, tradițiilor, portului și bucatelor minorităților etnice.

La fel, speakerul a discutat cu reprezentanții organizaţiilor etnoculturale, prezenți la festival, a admirat diversitatea patrimoniului expus și a gustat din bucatele minorităților etnice.

Pe parcursul zilei de astăzi, pe scena principală a festivalului va fi prezentat un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale din mun. Chișinău și din raioanele republicii. La ediția din anul curent, este prezentat un colaj artistic cu elementele tradiționale ale culturii etniilor, inclusiv, limba, portul, dansul etc.

Ediția a XVIII-a a evenimentului este organizată de Biroul Relații Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al Organizațiilor Etnoculturale și Primăria mun. Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?