Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Zelenski s-a întîlnit cu mai mulți președinți

21 mai. 2019,, 09:41   Politică
2501 0

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întîlnit, luni, cu şefii mai multor state care au participat la învestirea sa în funcţie - scrie Evropeiska Pravda, scrie Rador.

În cadrul unei întîlniri cu președintele georgian, Salome Zurabișvili, Zelenski a menționat că Ucraina va continua să aibă o politică externă consistentă, menită să restabilească suveranitatea și integritatea teritorială și să avanseze în privinţa integrării europene și euro-atlantice. Totodată, noul preşedinte ucrainean a menţionat că prima sa prioritate este încetarea focului în Donbas.

"Urmează alegerile europarlamentare, iar noi, Ucraina și Georgia trebuie să ne unim poziţiile cu privire la integrarea europeană și aderarea la NATO", a declarat, la rîndul său, şefa statului georgian, invitîndu-l pe Zelenski să efectueze o vizită oficială în Georgia. Volodimir Zelenski s-a întîlnit şi cu președintele lituanian, Dalia Grybauskaitė, cu care a discutat aspecte legate de relațiile bilaterale și continuarea reformelor ucrainene.

"Întîlnirea președinților Zelenski şi Grybauskaitė consolidează legăturile bilaterale și evidenţiază sprijinul permanent al Lituaniei pentru securitatea, stabilitatea și reformele Ucrainei", a scris pe Twitter Marius Janukonis, ambasadorul lituanian la Kiev. După ceremonia de învestire în funcţie, noul şef al statului ucrainean s-a mai întîlnit cu președintele Ungariei, János Áder, și cu preşedintele Estoniei, Kersti Kaljulaid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?