Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Zaharova: „Moscova consideră situația cu reținerea lui Dodon o afacere internă a Moldovei”

25 mai. 16:05   Politică
2084

Moscova mizează pe respectarea de către autoritățile moldovenești a tuturor drepturilor fostului președinte al republicii reținut, Igor Dodon. Acest lucru a fost declarat la un briefing de miercuri de către reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Ne aşteptăm ca toate drepturile şi libertăţile lui Igor Dodon, garantate acestuia prin obligaţiile legale internaţionale şi, de fapt, prin legislaţia Republicii Moldova, să fie respectate. În caz contrar, acest caz riscă să se transforme într-o reglare de conturi pe motive politice, principala fiind apartenența lui Dodon la forțele politice ale Republicii Moldova, care se pronunță pentru dezvoltarea unui dialog constructiv, reciproc respectuos cu țara noastră”, a spus diplomatul.

Maria Zaharova a indicat că partea rusă va urma acest proces, adăugînd că Moscova consideră că situația cu reținerea lui Dodon este o afacere internă a Moldovei.

"De asemenea, aș dori să remarc:, cu cît politicienii se asociază mai mult cu valorile liberale occidentale, cu atît manifestă mai multe pretenții totalitare în represalii împotriva oponenților. Acesta este deja un fel de tipar trist", a conchis reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus.2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав