Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Voronin: guvernarea urmărește eliminarea din Constituție a limbii moldovenești

13 iun. 2018,, 13:17   Politică
4346 2

Prin hotărîrea recentă a Curții Constituționale cu privire la limba rusă, guvernarea pregătește terenul pentru eliminarea limbii moldovenești din Constituție.

Declarația a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, care consideră că declararea Legii privind funcționarea limbilor din 1989 drept depășită, pe lîngă faptul că este o decizie abuzivă, aduce cu sine și alte pericole.

„Această hotărîre provoacă și alte probleme. Scopul final este eliminarea din Constituție a limbii moldovenești, fiind un atac direct la adresa societății. Logica acestor guvernanți primitivi este foarte simplă, recunoscută ca depășită – Legea cu privire la funcționarea limbilor trebuie supusă revizuirii. Cunoscînd viziunile acestei majorități, putem afirma că și sintagma limba moldovenească va fi înlocuită în Constituție”, a declarat Voronin.

Voronin a avertizat majoritatea parlamentară să nu îndrăznească să modifice denumirea limbii fără a consulta poporul.

„Unica metodă pentru identificarea denumirii limbii este autoidentificarea logistică și etnică a noastră, a populației, dar nu a Parlamentului, a Guvernului sau a Curții. Noi știm cine sîntem noi. Ei nu au dreptul să-mi spună mie ce limbă eu vorbesc. Majoritatea covîrșitoare se consideră moldoveni, iar limba vorbită e moldovenească”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?