Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Vor merge Recean sau Grosu la învestirea lui Guțul? Declarații de la Guvern și Parlament

18 iul. 2023,, 14:30   Politică
3624 0

Nici prim-ministrul Dorin Recean și nici președintele Parlamentului, Igor Grosu, nu vor fi alături de bașcanul ales ale Autonomiei Găgăuzia, Evghenia Guțul, pe 19 iulie, la Comrat, la ceremonia de investire în funcția de guvernator al regiunii.

Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătorii de cuvînt ai Guvernului și PAS.

Adriana Vlas, purtătoarea de cuvînt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a precizat că deputații din majoritatea parlamentară nu vor participa la inaugurarea noului bașcan Evghenia Guțul.

Solicitat pentru un comentariu, și purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că prim-ministrul Dorin Recean nu are în agenda publică participarea la evenimentul de la Comrat.

Amintim că în urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR” – declarat recent în afara legii, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan. Pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din Găgăuzia, în timp ce oamenii legii au inițiat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor din autonomie de către oamenii lui Șor, în favoarea Evgheniei Guțul. Reprezentanții din cadrul formațiunii declarate neconstituționale sînt acuzați că ar fi oferit cîte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze pe Guțul la funcția de bașcan – acuzații respinse atît de Șor, cît și de Guțul.


Ceremonia de inaugurare a bașcanului ales urmează să aibă loc pe 19 iulie, la Comrat.

4
1
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?