X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Vizită în premieră în Republica Moldova: Cancelarul german Olaf Scholz a sosit la Summitul CPE

1 iun. 2023,, 13:05   Politică
2702 0

Cancelarul german Olaf Scholz a sosit în Republica Moldova. Este prima vizită a oficialului în țara noastră, în contextul Summitului Comunității Politice Europene de astăzi, 1 iunie.

Împreună cu alți președinți de state și șefi de guverne, cancelarul german va discuta despre stabilitatea și reziliența energetică, sustenabilitatea statelor europene și eforturile comune pentru asigurarea păcii în contextul războiului din Ucraina.

De menționat că Germania a fost printre primele state care au perceput rolul Republicii Moldova în asigurarea centurii de securitate a Uniunii Europene. Caracterul ascendent al relațiilor moldo-germane a fost reconfirmat și prin lansarea, în 2022, a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, creată la inițiativa Germaniei, Franței și României.

Totodată, Germania își reiterează constant sprijinul pentru perspectiva europeană a Republicii Moldova prin implementarea diverselor proiecte pentru îmbunătățirea complexă a sectorului de securitate. Germania este unul dintre cei mai activi susținători ai Hub-ului de securitate al UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova.

Germania a acordat Republicii Moldova vot de încredere în favoarea statutului de țară candidată la integrarea în Uniunea Europeană. Totodată, Germania a fost alături de țara noastră în gestionarea situațiilor de criză.


Datorită sprijinului cancelarului german, Olaf Scholz, Republica Moldova și Republica Federală Germania continuă să-și aprofundeze relațiile în domeniile energiei, economiei și securității.

6
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?