Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Scholz și Macron vor ține o cină informală la Paris înaintea vizitei lui Xi

2 mai. 19:45   Externe
1990 0

Cancelarul german Olaf Scholz se va întîlni cu președintele francez Emmanuel Macron pentru o cină, joi seara, la Paris pentru a discuta despre politica de apărare a Uniunii Europene și politica Chinei. Potrivit „Adevărului European”, despre aceasta a aflat Politico din surse.

Întîlnirea dintre cei doi înalți lideri ai UE are loc cu doar cîteva zile înainte de vizita președintelui chinez Xi Jinping în Europa. Sursele descriu întîlnirea ca pe un eveniment semi-privat: Scholz și soția sa Britta Ernst se află într-o scurtă vacanță la Paris și se vor întîlni cu Macron și soția sa Brigitte la un restaurant francez.

Cina va avea loc fără participarea consilierilor liderilor celor două țări, au spus surse. Scholz și Macron au avut mai multe situații de conflict, în ultimii ani, cel mai recent în februarie, cînd președintele francez a admis trimiterea de trupe terestre în Ucraina.

Cancelarul a respins ferm această idee. Un subiect cheie de discuție între Scholz și Macron va fi vizita lui Xi Jinping, care sosește duminică în Franța, pentru trei zile, înainte de a se îndrepta spre Serbia și Ungaria.

Cina va fi o oportunitate pentru Scholz de a-l informa pe Macron despre întîlnirea sa cu Xi Jinping la Beijing luna trecută. Macron va încerca să-l convingă pe cancelar să i se alăture la o întîlnire cu Xi săptămîna viitoare, alături de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit lui Noah Barkin de la German Marshall Fund, care a relatat primul despre cină. Un alt subiect probabil al cinei va fi politica UE, în special în domeniul apărării și finanțarea acesteia.

3
1
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?