X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Viktor Orban despre hotărîrea Consiliului European: "Ungaria nu dorește să participe la această decizie"

14 dec. 2023,, 21:01   Politică
3494 0

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a publicat o adresare pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce președintele Consiliului European Charles Michel a anunțat că liderii UE au decis să deschidă negocierile privind aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Liderul maghiar și-a reiterat opinia, potrivit căreia „decizia este proastă” și a menționat că „a stat departe de decizia aceasta”.

„Aderarea Ucrainei la UE este o decizie proastă. Ungaria nu dorește să participe la această decizie!”, se arată în clipul video publicat pe pagina de Facebook a lui Orban, transmite NM.

Deschiderea negocierilor de aderare cu Kievul este „irațională” în circumstanțele actuale, a adăugat liderul ungar.

„Ungaria nu își modifică poziția”, a spus el, adăugînd că celelalte 26 de state membre au insistat să facă pasul de a deschide negocierile cu Ucraina. Ca urmare, a spus el, Ungaria a decis că cei 26 pot merge pe drumul lor, în timp ce ea a rămas departe de această decizie.

Potrivit presei, liderul maghiar ar fi părăsit sala de ședințe în timp ce restul celor 26 de lideri europeni votau pentru începerea negocierilor cu Ucraina.

37
3
1
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?