X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Orban: "Rusia nu va fi ca Europa"

8 dec. 2023,, 20:15   Externe
3483 0

Premierul ungar Viktor Orban și-a exprimat opinia despre Rusia, subliniind unicitatea și diferența acesteia față de Europa, într-un interviu acordat publicației Le Point.

În opinia sa, Rusia aparține unei forme diferite de civilizație, care nu este comparabilă cu Uniunea Europeană și cu continentul european.

"Așteptarea ca Rusia să devină similară cu Europa este o iluzie. Din punct de vedere istoric, politic, geografic și tradițional, este o țară complet diferită", a declarat Orban.

Premierul a subliniat, de asemenea, că diferențele dintre Rusia și Europa nu ar trebui să fie un obstacol în calea cooperării. "Aceste diferențe nu ar trebui să fie un motiv pentru a nu coopera. Dacă am urma această logică, Europa ar trebui să renunțe la cooperarea cu două treimi din glob, ceea ce este nerezonabil", a spus Orban. El a spus că este important să existe "discuții raționale" despre modul în care Europa poate construi relații cu Rusia, mai ales avînd în vedere influența sa semnificativă.

Orban a recunoscut că există dezacorduri în cadrul Uniunii Europene cu privire la relațiile cu Rusia, dar a subliniat necesitatea de a dezvolta o nouă strategie europeană față de Rusia. Orban este convins că Europa are nevoie de un plan B și de o nouă strategie pentru a face față Rusiei, "pentru că aceasta există și este puternică".

41
1
1
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?