X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Va putea Andrei Năstase să preia atribuțiile primarului general?

18 oct. 2018,, 13:59   Politică
6055 11

Anularea procesului verbal prin care Andrei Năstase a fost amendat pentru agitație electorală, nu poate servi drept temei pentru revizuirea hotărîrii de invalidare a alegerilor locale din 3 iunie, notează Noi.md.

Informația a fost oferită portalului nostru de către directorul Centrului de Resurse Juridice, avocatul Vlad Gribincea. Potrivit lui, hotărîrea de ieri a Judecătoriei Chișinău, prin care a fost declarat nul procesul verbal de aplicare a sancțiunii lui Andrei Năstase, nu vine în contradicție cu decizia precedentă a instanței, cu privire la invalidarea alegerilor.

„Nu există nicio contradicție între hotărîrea adoptată vara trecută și cea de acum. Judecătorul doar a constatat că poliția nu a respectat procedura atunci cînd a întocmit acest proces verbal. Nu a fost nicio constatare precum că nu a fost agitație electorală atunci, ci doar că a fost încălcată procedura, și pe acest motiv judecătorul a invalidat procesul verbal”, a relatat Gribincea.

El a mai precizat că o decizie a primei instanțe nu poate servi drept temei pentru revizuirea unei decizii a Curții Supreme de Justiție, instanță care s-a expus deja în acest dosar. „Judecătorii sînt obligați să se ghideze de constatările făcute în decizia Curții Supreme”, a adăugat avocatul.

Potrivit lui Vlad Gribincea, judecătorul nu s-a expus în privința vinovăției sau nevinovăției lui Andrei Năstase, ci doar a constatat încălcarea procedurii.


Ieri, Judecătoria Centru a declarat nul procesul-verbal prin care Andrei Năstase a fost sancționat pentru că a făcut agitație electorală în ziua alegerilor. În procesul verbal a fost dispusă aplicarea unei amenzi în mărime de 24 unități contravenționale, echivalentul sumei de 1200 de lei.

Amintim că decizia instanței cu privire la invalidarea alegerilor locale noi din 3 iunie a fost menținută și de Curtea de Apel, și de Curtea Supremă de Justiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?