X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ursula von der Leyen, la Chișinău: „Procesul de aderare este unul care se bazează pe merite”

12 oct. 2023,, 17:45   Politică
3024 2

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în vizită la Chișinău, a fost întrebată despre posibii termeni de aderare la UE în cazul Moldovei.

Oficialul european a notat că țara noastră a înregistrat progrese importante în ultima lună. Ea a mai adăugat că pot să adere mai devreme „cei care muncesc din greu”.

“Procesul de aderare este unul care se bazează pe merite, este important să specificăm lucrul ăsta. Moldova a demonstrat în ultima lună cît de rapid avansează pe calea reformării țării. Nu există un termen fix, este un proces bazat pe merite. Cei care într-adevăr muncesc din greu pot să adere mai devreme. În ultima lună am fost impresionați să vedem progresele”, a declarat oficialul european, astăzi, în cadrul unui briefing susținut la Președinție.

La rîndul său, președintele Maia Sandu a declarat că autoritățile știu în ce domenii au restanțe și continuă să lucreze.

"Să avem răbdare să așteptăm raportul Comisiei Europene din noiembrie. Și să vedem o evaluare obiectivă. Știm care sînt domeniile pe care trebuie să continuăm să lucrăm. Eforturile țin de reforma justiției, lupta împotriva corupției, deoligarhizarea, eliminarea vulnerabilităților care au fus la capturarea statului. Sîntem angajați în acest proces în pofida rezistenței pe care o vedem în fiecare zi din partea unor oameni prost intenționați din sistem", a spus Sandu.

6
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?