X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șefa statului, cu referire la Platforma de sprijin pentru Moldova

12 oct. 2023,, 16:37   Politică
2452 0

Necesitățile imediate ale Republicii Moldova și măsurile de dezvoltare a țării pe termen mediu vor fi discutate la Platforma de Sprijin, care va avea loc săptămîna viitoare, la Chișinău, a declarat președinta Maia Sandu la o emisiune de la TVR Moldova.

De asemenea, vor fi analizate proiectele de infrastructură și eficiență energetică, iar speranța autorităților este de a mobiliza sprijin financiar extern pentru satisfacerea acestor necesități în următorii doi ani, a subliniat șefa statului, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

„Guvernul va vorbi despre costurile economice ale războiului, vedem cît de mult este afectată economia și respectiv veniturile bugetului. Se va face o prezentare detaliată a proiectelor care țin de energie și în special eficiența energetică, pentru că ne dorim să investim mai mulți bani în eficiența energetică ca să reducem costurile și pentru cetățeni și pentru stat, și proiecte de infrastructură. Necesitatea de susținere bugetară, inclusiv pentru ca să poată Guvernul să susțină sectorul întreprinderilor mici și mijlocii să compenseze pentru pierderile pe care le avem din cauza războiului”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare se vor reuni, pe 17 octombrie, la Chișinău, la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Aceasta este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care se desfășoară cu scopul de a mobiliza sprijin politic, tehnic și financiar al statelor dezvoltate pentru țara noastră.

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în Germania, la Berlin, în aprilie anul trecut. Cea de-a doua ediție s-a desfășurat la București, pe 15 iulie, iar ultima a avut loc în Franța, în noiembrie 2022.


La cele trei conferințe ministeriale, partenerii de dezvoltare au anunțat angajamente financiare și umanitare pentru Republica Moldova, în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro, care urmează să fie alocate și valorificate în următorii ani.

4
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?