Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Urechean: Retragerea Moldovei din CSI este o mare greșeală

16 dec. 2022,, 08:45   Politică
2783 0

În cadrul CSI, Moldova a semnat numeroase documente, inclusiv bilaterale, cu țările membre ale CSI. Și ele se referă în primul rînd la economie. Iar ieșirea din componența acesteia este o mare greșeală.

Această opinie a fost exprimată de Serafim Urechean, fostul primar al Chișinăului pentru enews.md

"Trebuie să fim pragmatici și să privim spre viitor. Avem o mulțime de acorduri în CSI, multilaterale și bilaterale. Și ar fi o mare greșeală să le ignorăm. Este greșit să ne bazăm doar pe UE. Cînd ne vor primi acolo? Ar fi bine dacă peste 40 de ani. Iată exemplul Turciei, de cît timp așteaptă? Autoritățile noastre, atunci cnd vorbesc despre ceva, nu se gîndesc absolut deloc la consecințe. Nu demult, ei au declarat că nu au nevoie de gaulz rusesc. Și acum ce? Ne-am dus să ne închinăn, am îngenuncheat în fața Transnistriei. Noi singuri am creat condiții favorabile pentru Rusia", a spus Urechean.

Urechean se întreabă: dar cine în structurile de stat s-a gîndit la producătorii noștri agricoli?

"Nu demult am fost în locurile mele natale, în nordul Moldovei. Acolo, mulți dintre prietenii mei au început să taie livezile de mere, pentru că nu au unde vinde recolta. În sud, nu pot vinde în mod corespunzător poama, anul acesta au avut o recoltă foarte bună. Așadar, cine are nevoie de discuții goale despre dacă avem nevoie de Comunitatea Statelor Independente? În afară de daune, o astfel de discuție nu va aduce nimic", a adăugat fostul primar.


Președintele Maia Sandu nu participă la summit-urile CSI. Ea nu intenționează să vină nici la întîlnirea informală a liderilor, care va avea loc la Sankt Petersburg la sfîrșitul lunii decembrie.

25
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?