X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un partid a anunțat că se va contopi cu PLDM

29 mai. 2023,, 09:39   Politică
2984 2

În cadrul congresului extraordinar al Partidului Unității Naționale (PUN) din 28 mai, cu majoritatea voturilor, s-a aprobat demararea negocierilor privind fuzionarea cu Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Totodată, Alexandru Cimbriciuc a fost ales ca președinte PUN.

În contextul fuzionării celor două partide, fosta deputată Ana Guțu a anunțat că și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidul Unității Naționale.

„Rămîn un ostaș al Unirii, un profesor universitar, care a făcut tot posibilul pentru a impulsiona și a afirma mișcarea unionistă în Republica Moldova. Le mulțumesc respectuos tuturor colegilor, care au fost alături de mine, cînd am fondat Partidul unioniist „Dreapta” în 2015, cînd am participat la prezidențialele din 2016, apoi cînd a fost schimbată denumirea Partidului „Dreapta” în „Partidul Unității Naționale”, pentru a-l aduce în fruntea Partidului pe președintele Traian Băsescu”, a scris Ana Guțu pe Facebook, transmite newsmaker.md.

Amintim că pe 31 ianuarie 2023, fostul premier Vladimir Filat, împreună cu membrii PLDM, a anunțat că se pregătește de alegerile locale din toamnă.

Filat a declarat că partidul are capacitatea „să obțină rezultate”.

0
1
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?