X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un candidat la funcția de primar de Chișinău, reținut de CNA

21 sep. 2023,, 14:36   Politică
3977 1

Liga Orașelor și Comunelor a luat act de informația apărută privind reținerea candidatului pentru funcția de Primar General al mun.Chișinău, Mihail Bagas.

„LOC își exprimă speranța că organele de anchetă își vor îndeplini atribuțiile funcționale într-un mod imparțial și echidistant, în strictă conformitate cu legea și normele procesuale, transmite unimedia.

În același timp, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la desfășurarea măsurilor operative și a reținerii candidatului LOC, la o distanță de 2 zile de la depunerea actelor pentru participarea în scrutinul electoral local.

Fiecare persoană și implicit fiecare candidat, este pasibililă de răspundere penală doar în cazul existenței probelor pertinente privind încălcarea prevederilor legale și a legislației electorale.

În această ordine de idei, Liga Orașelor și Comunelor cere organelor de anchetă ca măsurile procesuale să poarte un caracter transparent, public și argumentat de probatoriul necesar, în caz contrar, astfel de acțiuni desfășurate în perioada electorală, pot fi calificate ca presiune publică și încercare de a prejudicia grav imaginea partidului politic”, se arată într-un comunicat al formațiunii.


CNA nu a venit cu detalii.

Mai multe canale de telegram leagă reținerea lui Bagas de perchezițiile de amploare, care au loc astăzi la sediile partidului Renaștere, considerat drept un „urmaș al Partidului Șor”.

De asemenea, Procurorul General a mers astăzi în Parlament să ceară ridicarea imunității a doi deputați, lideri ai Partidului Renaștere.

Candidatul la funcția de primar al capitalei din partea Mișcării Ligii Orașelor și Comunelor, Mihail Bagas, și-a depus actele pentru înscrierea în cursa electorală la Consiliul de Circumscripție Chișinău pe 19 septembrie 2023.

5
2
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?