Ucraina s-a interesat cum Krasnoselski a obținut cetățenie ucraineană

Ucraina s-a interesat cum Krasnoselski a obținut cetățenie ucraineană

Faptul că președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, deţine pașaport ucrainean poate complica relațiile dintre Moldova și Ucraina, căci Chișinăul nu a acordat cetățenie liderilor republicilor separatiste din Donbass.


O asemenea opinie a fost exprimată la postul de televiziune ucrainean ICTV de jurnalistul Iurii Maţarskii.


Potrivit agenţiei INFOTAG, el s-a interesat referitor la ce anume poate lega „așa-numitele autorități transnistrene cu partea coruptă a birocrației ucrainene”, amintind că Krasnoselski „a mers deseori la Kiev și chiar a vrut să deschidă acolo o reprezentanţă oficială a republicii nerecunoscute”.


„Există multe întrebări incomode în istoria lui Krasnoselski. Cine și pe ce bază i-a acordat pașaport? De ce vine în Ucraina? Cu cine se întîlnește și negociază aici? Moldova poate solicita în orice moment răspunsuri la aceste întrebări. Chișinăul nu găzduiește lideri falşi ai republicilor false din Donbass, nu le acordă pașapoarte și nu discută posibilitatea deschiderii reprezentanțelor. Regulile pentru relațiile cu complicii ocupanților și separatiștii trebuie să fie aceleași pentru toţi”, susţine Maţarskii.


El și-a exprimat nedumerirea şi în privinţa faptului că Krasnoselski „pînă nu demult se afla în căutare în Ucraina, dar dintr-un motiv misterios, a dispărut din liste cu puțin timp înainte de a fi ales președinte”.


Potrivit jurnalistului, Rusia a folosit în repetate rînduri scenariul păstrării fostelor republici sovietice în sfera sa de influență, folosit în Transnistria de aproape 30 de ani, dar şi deja în Donbass.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load