Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Tudor Ulianovschi: „Nu poți concedia profesioniști cu eficiență înaltă pentru a promova reforme”

22 mai. 15:00   Politică
3046 0

Autoritățile Moldovei nu ar trebui să demită pur și simplu din funcțiile pe care le dețin în ministere și structuri de stat, persoanele numite de autoritățile anterioare, deoarece statul a investit în ele resurse mari, iar acestea ar putea oferi o eficiență foarte înaltă pentru promovarea unor reforme importante.

O astfel de opinie a exprimat politicianul, fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, în cadrul emisiunii „Главное” de la TVC-21, relatează Noi.md.

El a calificat drept o mare problemă faptul că, din păcate, autoritățile actuale au concediat mulți profesioniști care au lucrat în guvernul moldovean nu un an, dar 10, 15 sau chiar 20 de ani.

„Atunci cînd actuala guvernare a venit la conducerea țării, cu 3 ani și jumătate în urmă, au fost luate decizii foarte dure privind concedierea oamenilor care au lucrat în timpul altor guverne, altor președinți. Iar aceasta este o problemă foarte mare astăzi, pentru că prima criză a sistemului actualei guvernări este legată de lipsa de profesioniști în cadrul acestuia", a declarat Tudor Ulianovschi.

Politicianul a spus că autoritățile nu înțeleg faptul că orice profesionist, de exemplu, ca și el, lucrînd de la zero și ajungând în funcții înalte, nu înseamnă că el a fost „pentru” sau „împotriva” unei sau altei puteri care era la acel moment.

„Nu poți să dai cu piciorul în oamenii în care statul a investit atît resurse, cît și bani și care acum ar putea fi foarte eficienți, din punct de vedere profesional, pentru a promova reformele din Moldova. Prin urmare, neavînd acești profesioniști și pur și simplu înlăturîndu-i, pierde și statul, pierdem și noi, ca cetățeni ai Republicii Moldova", a declarat Tudor Ulianovschi.


Potrivit fostului ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, o altă problemă este că actuala conducere a țării preferă să numească oameni în funcții cheie pe criterii politice și nu profesionale, iar acest lucru este foarte rău.

„A fost foarte dureros pentru mine să văd că au fost demiși mulți profesioniști, pentru că, cu mulți dintre acești oameni din diferite ministere, din diferite structuri, am lucrat împreună, ne-am promovat împreună”, a declarat Ulianovschi.

El a atras atenția asupra faptului că, atunci cînd se iau decizii de concediere a unor astfel de oameni și de numire în locul lor a unor persoane care au 3 luni de muncă în administrație publică, acest lucru duce la apariția unor mari probleme și se apare întrebarea privind eficiența muncii lor pentru țară, privind rezultatele, ceea ce este deosebit de important în contextul începerii negocierilor cu Uniunea Europeană privind aderarea Republicii Moldova la UE.

16
0
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?