X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Dorin Recean cere consolidarea capacității de intervenție în situații extreme

12 iun. 17:15   Societate
3355 1

Astăzi, prim-ministrul Dorin Recean a cerut instituțiilor responsabile să-și consolideze capacitatea de intervenție în caz de situații extreme.

Solicitarea vine după furtuna din noaptea trecută, care a provocat multiple prejudicii și a dus la decesul a două persoane, strivite de crengile copacilor doborîți de vînt, informează Noi.md

Recean a transmis condoleanțe familiilor celor decedați. „Cu părere de rău, am văzut că avem și două decese. Exprim condoleanțe familiilor. Trebuie să întărim capacitatea de a reacționa și de a preveni astfel de situații”, a declarat prim-ministrul la începutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Furtuna a provocat pagube semnificative în mai multe localități din țară, inclusiv în capitală, unde a fost declarată situație de forță majoră. Recean a subliniat necesitatea pregătirii pentru frecvența crescîndă a fenomenelor meteorologice extreme și a consolidării capacității administrației publice locale pentru a interveni prompt.

Prim-ministrul a apreciat eforturile tuturor instituțiilor și angajaților care au intervenit rapid pentru a lichida consecințele intemperiei, inclusiv Serviciul 112, medicina de urgență, pompierii și salvatorii, poliția, Administrația de Stat a Drumurilor, și cei care au reparat stațiile și rețelele electrice.


Furtuna a lăsat în urmă trasee înnămolite, copaci căzuți, fire electrice rupte, iar salvatorii, pompierii, polițiștii și carabinierii au intervenit pentru deblocarea traseelor și ajutorarea persoanelor. Potrivit datelor IGSU, la orele amiezii, 92 localități din opt raioane ale țării rămîneau parțial deconectate de la energia electrică.

1
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав