Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Trei ani fără Plahotniuc: Ce se știe despre locul aflării acestuia

14 iun. 2022,, 10:50   Politică
4033 0

Au trecut deja trei ani de cînd Vladimir Plahotniuc a plecat din țară, dar nici pînă astăzi nimeni nu știe unde se află. E „dubios” că autoritățile nu cunosc locul aflării fostului lider PLDM, crede bloggerul Ion Hargel.

Fiind invitat în cadrul unei emisiuni televizate, Harghel spune că în pofida faptului că autoritățile noastre se laudă că au o deschidere fără precedent din partea partenerilor internaționali, carul nu se mișcă din loc, iar locul aflării lui Plahotniuc rămîne o enigmă, cel puțin pentru unii.

„Au trecut mai bine de trei ani de cînd el s-a dus din țară. Între timp, s-a schimbat și guvernarea. Ar fi dubios ca autoritățile să nu aibă un răspuns la întrebarea „unde e Vlad Plahotniuc?”. Cînd guvernarea PAS spune că are toată deschiderea partenerilor străini, occidentali, logica spune că ar trebui să fie deschiși să-i ajute inclusiv cu căutare. Mi se pare că este o problemă în comunicarea autorităților noastre...”, declară bloggerul.

La data de 14 iunie 2019, Guvernul Filip a demisionat, iar la cîteva ore după anunțul public, două avioane private au decolat din Chișinău. Intrările în aeroport ar fi fost blocate. În unul din avioane s-ar fi aflat chiar liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, iar în cel de-al doilea ar fi fost Ilan Șor.

Partidul Democrat a anunțat imediat că Vlad Plahotniuc a plecat în Elveția să-și vadă familia și de atunci nu a mai revenit în R. Moldova.


De la plecarea sa, Vlad Plahotniuc a fost vizat în mai multe dosare de scheme ilegale, iar averile lui au fost puse sub sechestru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?