Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Transnistria: "Regiunea nu este o sursă de amenințări"

21 feb. 2023,, 10:12   Politică
3159 0

Ministrul de Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, a dat asigurări că regiunea nu este o sursă de amenințare pentru Moldova și Ucraina.

El a afirmat acest lucru într-un interviu acordat Izvestia, comentînd informațiile de la Kiev și Chișinău privind pericolele destabilizării, scrie tass.ru .

"Observăm o anumită dinamică atît din partea Ucrainei, cît și din partea Moldovei, dar facem totul pentru a preveni o escaladare a tensiunii. <...> Transnistria nu este o amenințare pentru nimeni și nu trebuie considerată un obiect de manipulare militară", a spus Ignatiev.

Săptămîna trecută, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că organele de stat ale republicii au confirmat informațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski despre riscurile destabilizării și pericolul preluării controlului asupra clădirilor de stat și luarea de ostatici în Moldova. Potrivit acesteia, serviciul de informații și Securitate al Republicii deține informații despre planurile de implicare a cetățenilor din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru în acțiuni anticonstituționale.

Ministerul rus de Externe a spus că Chișinăul oficial escaladează retorica anti-rusă bazată pe informații nefondate despre un așa-numit plan rusesc de destabilizare a situației din țară, care a fost primit de la Kiev, numind acest lucru drept informații false.

9
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?