X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Tiraspolul este pregătit pentru dialog cu Chișinăul la orice nivel

20 feb. 2023,, 15:29   Politică
3496 0

Transnistria este pregătită pentru dialog cu Moldova la orice nivel.

Despre acest lucru a anunțat luni ministrul de Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.

"Transnistria este pregătită pentru dialog la orice nivel [cu Moldova]", a declarat el la postul de televiziune Rossia-24.

Vitalii Ignatiev a mai adăugat că autoritățile moldovenești fac totul pentru a evita un dialog între Chișinău și Tiraspol.
De asemenea, el a calificat drept contraproductivă declarația premierului moldovean, Dorin Recean, potrivit căreia trupele ruse de menținere a păcii trebuie retrase din regiunea transnistreană.

"De aproape trei decenii, partea moldovenească declară despre reformatării operațiunii de menținere a păcii, afirmînd că trupele rusești trebuie retrase și așa mai departe. <...> Situația este foarte îngrijorătoare, contextul, de asemenea, este destul de complex. Prin urmare, credem că singura modalitate de a ne gîndi la sfîrșitul operațiunii pacificatoare este de a realiza o soluționare finală corectă și cuprinzătoare a conflictului transnistrean. Numai în acest caz ne putem gîndi la operațiunea de menținere a păcii. Restul, desigur, este inacceptabil și contraproductiv", a spus Vitalii Ignatiev.

12
3
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?