Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Titus Corlăţean: Corupţia în Republica Moldova trebuie îndepărtată cu instrumente legale, nu politice

23 iun. 11:00   Politică
990

Pentru orice ţar aspirantă la statutul de membru al Uniunii Europene, cum este şi cazul Republicii Moldova, este să existe voinţă politică internă, aşa cum a fost în România, cînd obiectivul aderării europene a fost susţinut atît de putere, cît şi de opoziţie. Opinia a fost exprimată de europarlamentarul Titus Corlăţean într-un interviu pentru Radio Moldova, transmite trm.md.

Oficialul s-a referit şi la reformele cele mai importante pe care Republica Moldova trebuie să le implementeze prioritar, acestea împreună cu o voinţă politică internă, cu un consens larg şi conjugarea eforturilor guvernării şi opoziţiei.

„E foarte important să fie aşezate cum trebuie instituţiile şi legislaţia de tip european şi să se asigure o independenţă reală a instituţiilor din domeniul judiciarului. Ca cetăţeanul să aibă sentimentul că interesele sale, drepturile şi libertăţile fundamentale sînt apărate de instituţiile independente din cadrul judiciarului, că există un climat economic, care se însănătoşeşte. Iar corupţia trebuie îndepărtată cu instrumente legale, nu politice. Nu într-un război politic, ci într-un război împotriva criminalităţii”, a menţionat Corlăţeanu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав