Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ţîrdea: Toate acuzațiile lui Plahotniuc s-au întors împotriva lui

21 iun. 2019,, 18:10   Politică
5426 0

Vladimir Plahotniuc are o situație curioasă în contextul evenimentelor recente. Toate acuzațiile pe care le aducea s-au întors chiar împotriva lui.

Este o observaţie a deputatului parlamentar din partea Partidului Socialiştilor din Moldova, Bogdan Ţîrdea, transmite Noi.md.

Pe pagina sa dintr-o reţea de socializare, acesta a remarcat că Vladimir Plahotniuc l-a acuzat pe Platon de „Landromat", adică de spălarea a 70 de miliarde de dolari și, în final, el însuși a devenit persoana care se află în spatele cazului de spălare a banilor în Rusia.

El l-a numit pe Filat „regele contrabandei". Dar declarațiile de ieri ale fostului director al ÎS MoldATSA Sorin Stati indică faptul că principalii contrabandiști din țară (chihlimbar, alcool, țigări, anabolice) erau persoane DPM și însuşi finul lui Plahotniuc!

Plahotniuc se străduia să convingă Occidentul că este singurul garant al integrării europene şi a unității țării. Dar, în cele din urmă, viceprim-ministrul Dmitri Kozak a spus că Plahotniuc a propus personal Rusiai ideea de „federalizare” şi schimbare a cursului european.


„Plahotniuc s-a poziționat ca un „apărător al Moldovei de tancurile rusești”! Și el însuși, fiind furios, a aruncat în mediul public o înregistrare video, în care stă frumos şi discută un acord secret cu „rușii", acord pe care trebuia să-l semneze - Dumnezeule! - în prezența ambasadorului rus! Nu mai vorbim despre înregistrarea audio din 2016, unde promite rușilor să-i înșele pe americani și să-i distrugă pe cei de dreapta”, a menţionat Bogdan Ţîrdea.

„El l-a acuzat pe președintele Igor Dodon de „separatism”, de jocuri cu Transnistria și „Sheriff” de acolo. Dar, în cele din urmă, el a primit de la „separatiști" 2 mandate în Parlament, oameni pentru proteste la instituțiile de stat și... un coridor pentru evadare din țară! Cîtă încredere trebuie să ai în „separatiști", încît ei să-ţi devină garanţii libertății și securității! El a susținut că rușii au pornit 2 cazuri penale împotriva lui drept represalii pentru „principiile și valorile" sale pro-occidentale. El a acuzat PSRM de „finanțare externă". Dar, în cele din urmă, el însuși a oferit rușilor să preia PSRM la întreţinere pentru a-și închide cazurile penale în Federația Rusă. Asta cît priveşte „principiile" și „valorile””, a menţionat deputatul PSRM-ist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?