X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tiraspolul solicită ajutorul Interpolului

20 mar. 21:33   Politică
2476 0

Ministerul Securităţii de Stat al ne-recunoscutei Republici Moldoveneşti Nistrene intenţionează să se adreseze Interpolului "pentru a solicita asistenţă în investigarea acestui act infracţional" - atacul cu dronă asupra unui elicopter în una dintre unităţile militare din Tiraspol la 17 martie.

Potrivit Infotag, acest lucru a fost comunicat de către serviciul de presă al instituţiei, motivÎnd intenţia prin "ameninţările existente la adresa Transnistriei, precum şi actului terorist comis", transmite Noi.md cu referire la infotag.md.

MSS promite să furnizeze Interpolului "toate probele disponibile".

MSS a condamnat declaraţiile ministrului de interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, care "a acuzat autorităţile nistrene de dezinformare şi de încercarea de a provoca instabilitate" în legătură cu atacul de pe 17 martie, cÎnd o dronă kamikadze a atacat una dintre unităţile militare din Transnistria.

"Pornind de la afirmaţiile şefului MAI al RM,"'incidentul cu elicopterul din Tiraspol nu a existat deloc şi că totul a fost doar o montaj video". Fără a se informa asupra materialelor primare ale acţiunilor de anchetă, această concluzie falsă ar fi putut fi trasă doar de către un oficial complet incompetent sau afiliat", se arată în comunicat.


Amintim că Ministrul moldovean de Interne, Adrian Efros, a declarat că nu a avut loc nicio explozie pe teritoriul unei unități militare din Tiraspol și că a fost vorba doar de un montaj video.

Un incendiu a izbucnit în amiaza zilei de 17 martie, în stînga Nistrului, pe teritoriul unei unități militare. Potrivit presei transnistrene, incendiul a fost provocat de o explozie. Preliminar, explozia a avut loc ca urmare a unui atac cu drone kamikaze.

28
5
1
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?