Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Tiraspolul renunţă în acest an la parada militară

25 iul. 2023,, 07:45   Politică
3575 0

Pretinsele autorităţi ale autoproclamatei rmn au anunţat că nu vor organiza în acest an parada militară, dedicată aşa-numitei zile a republicii.

Decizia este explicată prin „situaţia geopolitică complicată”.

Potrivit unui comunicat din regiunea transnistreană, agenda marcării, în septembrie, a aşa-zisei zile a republicii nu va include tradiţionala paradă militară de la Tiraspol, ci doar depuneri de flori şi activităţi la nivel local, transmite moldpres.md citat de Noi.md

Pînă la 16 septembrie curent, autoritățile autoproclamatei rmn au prelungit Codul galben de pericol terorist. Potrivit unui ordin al pretinsului lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, pericolul terorist în stînga Nistrului va fi monitorizat pentru o perioadă de încă 60 de zile, începînd cu 18 iulie.

Decizia respectivă prevede continuarea activității patrulelor formate din așa-numiți reprezentanți ai organelor de forță pe străzi, în piețe, la stadioane, în parcuri, în stații, în gări și în alte locuri aglomerate. De asemenea, se efectuează verificări suplimentare ale conductelor de gaz, stațiilor de distribuție a gazelor „în vederea identificării posibilelor locuri de amplasare a dispozitivelor explozive”.


Avertizarea de pericol terorist a fost lansată în stînga Nistrului la începutul lunii mai 2022, cînd în regiune s-au produs mai multe serii de împușcături. Periodic, avertizarea a fost prelungită.

9
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?