Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Țîcu: Din blocul ACUM ar putea pleca încă doi deputați

18 sep. 2019,, 20:36   Politică
1465 0

Deputatul Octavian Țîcu, care a părăsit astăzi blocul ACUM, spune că de bloc s-ar putea desprinde încă doi parlamentari.

Potrivit politicianului, e vorba de Lilian Carp, care anterior a mai admis o asemenea decizie, și Iurie Reniță. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Din capul locului, Țîcu a spus că speră la o „relație firească” cu cei din blocul ACUM, transmite Agora.md.

„Voi susține blocul dacă va fi în interesele țării. Nu voi susține niciun proiect socialist. Pentru mine momentul de turnură a fost țeapa trasă la Curtea Constituțională. Am mers pe mîna lui Alexandru Slusari că vom vota doi oameni politici (n.r.- Vladimir Țurcan și Domnica Manole) cu condiția ca ei să nu fie aleși în funcția de președinte. Aștept și domnul Carp să văd ce reacție o să aibă”, a spus Țîcu.

Politicianul e de părere că și Lilian Carp, și Iurie Reniță ar putea părăsi grupul politic, pentru că „gîndesc în unison”.


Amintim că pe 21 august deputatul Lilian Carp a cerut ca Vladimir Țurcan să demisioneze din fruntea Curții Constituționale, iar magistrații aleși pe criterii poltice - să se retragă de la CC. Atunci el a spus că dacă aceste lucruri nu se întîmplă, el ar putea să părăsească blocul politic ACUM.

Iurie Reniță nu a comentat, deocamdată, o asemenea posibilitate.

La rîndul său, Țîcu a părăsit blocul ACUM pe 18 septembrie, spunînd că pe interiorul blocului nu există o coeziune sănătoasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?