Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Summit-ul CPE - ecouri în presă

6 iun. 2023,, 10:30   Politică
1969 1

Summitul Comunității Politice Europene (CPE) desfășurat la Chișinău nu și-a epuizat ecourile în presă, care au fost amplificate de bilanțul reuniunii făcut de președinta Maia Sandu.

Mai multe instituții media au publicat știri despre Summit-ul CPE, transmite radiomoldova.

Gazeta de Chișinău a scos în prim plan declarația președintei Maia Sandu că beneficiile obținute de Republica Moldova în cadrul Summitului CPE depășesc cu mult cheltuielile suportate de autorități pentru organizarea evenimentului. Maia Sandu a precizat că ministerul de Externe urmează să publice cheltuielile, pînă la finele acestei săptămîni.

Analistul politic Igor Boțan apreciază, într-un interviu pentru IPN că beneficiile, între care majorarea asistenței financiare europene pînă la 1,6 miliarde de euro și suportul de ordinul zecilor de milioane de euro anunțat de numeroși lideri europeni, sînt net superioare cheltuielilor pentru organizarea Summitului și le justifică pe deplin.

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, citat de Accent TV, recomandă actualei guvernări, în special președintei Maia Sandu, să nu uite de condiționalitățile pe care Republica Moldova trebuie să le îndeplinească pentru începerea negocierilor de aderare


Summitul CPE a adus pe plan extern un plus de imagine Republicii Moldova, dar și actualei guvernări, mai ales, președintei Maia Sandu, comentează, la Radio Chișinău analistul politic Ion Țăbîrță. Potrivit lui, evenimentul nu ar fi avut loc în Republica Moldova, dacă nu s-ar fi înregistrat anumite progrese în parcursul european al țării.

0
0
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?