Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Subiecte importante discutate de Nicu Popescu și un ministru german

28 mar. 2023,, 18:45   Politică
2447 0

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut la Berlin o întrevedere cu Anna Luehrmann, ministru de stat pentru Europa și Climă al Germaniei.

Cei doi au vorbit despre procesul de aderare la UE și progresele înregistrate de către autoritățile noastre în vederea îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene și transpunerea acquis-ul comunitar în legislația națională.

„În acest sens, i-am mulțumit doamnei Luehrmann pentru sprijinul ferm al Germaniei și am reiterat determinarea țării noastre de a continua implementarea reformelor pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Ne-am referit și la situația din regiune, subliniind faptul că Republica Moldova își consolidează reziliența și reușește să contracareze încercările de destabilizare, inclusiv datorită suportului acordat de Germania”, a declarat oficialul moldovean.

La rîndul său, ministrul de stat pentru Europa, Anna Luehrmann, a reafirmat angajamentul Germaniei de a ne oferi în continuare suport în implementarea agendei de reforme și în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană.


În perioada 27-29 martie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Berlin.

2
0
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?