X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

SUA nu văd o amenințare iminentă pentru Moldova din partea Transnistriei

15 mar. 2023,, 10:14   Politică
2632 0

Statele Unite nu văd o amenințare iminentă pentru Moldova venind din partea autoproclamatei RMN.

Despre acest lucru a anunțat jurnaliștilor adjunctul principal al asistentului secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Derek Hogan, care a sosit la București pentru a participa la cea de-a 8-a reuniune a Dialogului Strategic România-SUA - un fel de Comisie bilaterală de cooperare în diverse domenii, scrie tass.ru .

"În acest moment nu vedem vreo amenințare iminentă venind dinspre Transnistria pentru Republica Moldova și credem că transmiterea informațiilor către guvernul moldovean, discuția publică despre acțiunile Rusiei și continuarea susținerii Republicii Moldova sînt o bază solidă", a spus el.

Potrivit diplomatului, în prezent se lucrează cu Congresul pentru a debloca alte 300 de milioane de dolari pentru a ajuta Republica Moldova în domeniul energetic. El a adăugat că miercuri la Chișinău va avea loc Dialogul Strategic Republica Moldova - SUA.

"Regiunea trece printr-un moment de cotitură, iar nivelul de coordonare și cooperare ar trebui să corespundă acestui lucru", a subliniat Hogan, referindu-se la discuțiile din cadrul Dialogului strategic bilateral. "Apreciem foarte mult rolul României în atragerea atenției asupra amenințărilor la Marea Neagră", a spus el. - <...> Încă lucrăm asupra strategiei [pentru Marea Neagră]. <...> Vedem importanța îmbunătățirii coordonării atunci cînd vine vorba de securitatea regională și ne vom concentra asupra acestui fapt în procesul de lucru asupra strategiei".

2
1
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?