X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce subiecte urmează a fi discutate în cadrul Dialogului Strategic R.Moldova - SUA

15 mar. 2023,, 09:26   Politică
2598 0

Ministrul Afacerilor Externe a făcut publică lista subiectelor care urmează a fi discutate în cadrul Dialogului Strategic Republica Moldova și SUA.

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, înainte de începerea Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și SUA a anunțat subiectele principale care urmează a fîș discutate, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Printre acestea se regăsește consolidarea statului de drept și a bunei guvernări, lupta împotriva corupției, securitatea și Republicii Moldova și stabilitatea regională, dar și cooperarea economică dintre țările noastre.

Nicu Popescu: "În cadrul dialogului de astăzi, ne vom axa pe patru categorii de subiecte importante. Avem patru grupuri de lucru între SUA și Republica Moldova pe care lucrăm. Lucrăm împreună pentru consolidarea statului de drept și a bunei guvernări, lupta împotriva corupției. O a două categorie de subiecte ține de securitatea și apărarea noastră și stabilitatea regională. Ține de cooperarea economică dintre țările noastre și tot aici sînt incluse și subiectele ce țîn securitatea și reziliența energetică atît în plan regională cît și pentru țară noastră.

Și un al patrulea grup de lucru care va avea prima să reuniune în format deplin ține de dezvoltarea legăturilor între societățile noastre și aici ne vom axa pe lucru comun, pee subiecte că: comunicarea strategică și salutăm cu această ocazie și revenirea corpului păcii în Republica Moldova, care va avea loc în curînd. Acest an a fost foarte dramatic pentru regiunea noastră, pentru țară noastră, dar a fost și un an în care am reușit să obținem mai multe succese pe plan extern.


Am obținut statutul de țară candidat la aderarea la UE. Am reușit să avansăm pe calea reformelor și consolidării democrației și a statului de drept și în următoarea etapă avem și planuri foarte ambițioase în plan extern și pentru anul care vine, a declarat Popescu.

Totodată, Popescu a mulțumit SUA pentru asistența financiară în valoare de peste 300 mln. de dolari care a fost oferită pentru minimiza și a reduce impactul negativ al războiului asupra țării noatre.

1
0
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?