X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Stoianoglo spune că este victima unei comenzi politice, coordonată de persoane din fruntea statului

6 iul. 2022,, 11:35   Politică
2263 0

Alexandr Stoianoglo, Procuror general suspendat, crede că este victima unei comenzi politice, care este executată în cîrdășie cu responsabili din cadrul Procuraturii Generale și primele persoane în stat. Se întîmplă la mai bine de jumătate de an de cînd Stoianoglo a fost suspendat din funcție și plasat în arest preventiv, apoi eliberat sub control judiciar, transmite n4.

„Învinuirea care mi s-a adus este una abuzivă. Nu are niciun temei juridic și factologic. Este vorba despre conferința de presă de anul trecut, din 4 octombrie, după care eu am fost reținut și arestat. Eu am prezentat informații de interes pentru public și care demonstra legăturile dintre domnul Morari și actuala guvernare. Atunci, eu am prezentat informații despre faptul că domnul Morari, fiind procuror, contrar legii, a prezentat consilierului Maia Sandu informații din dosarele penale, a oferit consultări despre cum trebuie comentată eliberarea lui Vladimir Filat”.

Recent, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a publicat întrebările sale și recomandările adresate Guvernului de la Chișinău pe dosarul Stoianoglo, în care solicită să meargă pe cale amiabilă în raport cu Alexandr Stoianoglo, care a reclamat mai multe încălcări.

De partea cealaltă, Ministerul Justiției susține că avocații lui Stoianoglo au încercat să manipuleze opinia publică și această solicitare, de fapt, nu schimbă datele problemei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?