X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Stoianoglo: Sesizarea pe numele lui Plahotniuc, examinată de Interpol

21 feb. 2020,, 16:56   Politică
1616 0

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a precizat că INTERPOL examinează cererea Republicii Moldova privind darea în căutare interpațională a lui Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

În același timp, Stoianoglo a precizat că acesta a fost răspunsul prealabil al INTERPOL, iar perioada cînd autoritatea va avea „răspunsul final nu depinde de noi”, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

Amintim că în ianuarie curent Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a trimis repetat Interpol-ului o cerere de dare în căutare internațională a fostului lider PDM.

La data de 13 ianuarie, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

În decembrie 2019, Centrul Național Anticorupție (CNA) a sesizat Interpol, Ambasadele Romîniei, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit în Republica Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak. Totodată, CNA a solicitat Ambasadelor Regatului Unit și a SUA din Moldova, identificarea locului aflării acestuia în vederea extrădării ulterioare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?