Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Stamate: Hotărîrea Înaltei Curți nu împiedică desfășurarea evaluării integrității candidaților la funcția de membru al CSM și CSP

8 apr. 11:56   Politică
1590

Hotărîrea Înaltei Curți prin care au fost declarate drept neconstituționale unele prevederi din Legea pre-vetting nu împiedica desfășurarea evaluării integrității candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor.

De această părere este președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate.

„Curtea a declarat neconstituționale doar anumite prevederi minore ale legii, care nu împiedica desfășurarea evaluării integrității. Respectiv- evaluarea va decurge așa cum am stabilit!”, a scris ea.

Amintim că joi, 7 aprilie, Curtea Constituțională a admis parțial sesizarea depusă de deputații PSRM care au contestat Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

De menționat că prin prevederile legislației, Parlamentul a instituit o comisie specială care va evalua integritatea candidaților la funcția de membru al CSM și CSP, în temeiul unor cercetări extinse a activității profesionale, a respectării unor standarde de etică și profesionalism, precum și a lipsei unor acțiuni dubioase, care provoacă suspiciuni de corupție. De asemenea, Comisia de evaluare va analiza averile candidaților și ale persoanelor apropiate lor, proveniența acestora, precum și veniturile și cheltuielile candidaților.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав