X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Stamate, despre cazul procurorului Victoria Furtună: Eu zic să mai așteptăm un pic

20 mar. 12:35   Politică
4075 0

Victoria Furtună, care a demisionat din funcția de procuror anticorupție pe fundalul unui scandal, ar putea fi parte a unui „joc politic”, menit să saboteze reforma justiției.

De această părere este vicepreședinta Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Olesea Stamate. Deși inițial a refuzat să comenteze acest scandal, parlamentara spune că, în viitorul apropriat, lucrurile ar putea să fie mult mai clare, transmite realitatea.

„Eu aș prefera să nu mă expun. Nu aș exclude și varianta că face parte dintr-un scenariu un pic mai larg, de a încerca de a submina și sabota tot ce ține de reforma justiției, inclusiv de Vetting și Pre-Vetting. (…) Eu zic să mai așteptăm un pic, eu cred că lucrurile ar putea să developeze într-un mod sau altul, în viitorul apropiat. (…) Ar putea fi și unele jocuri cu anumiți actori politici, este așa o analiză dintr-o parte”, a comentat Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV.

Amintim că, Victoria Furtună a depus cererea de demisie de la Procuratura Anticorupție, după 18 ani de activitate.

Funcționara a anunțat despre plecarea din funcție pe 11 martie curent și a publicat un video, în care a vorbit despre faptul că ar fi considerată „amenințare șa adresa securității naționale”. Totodată, Victoria Furtună acuză guvernarea că, sub pretextul reformei justiției, încearcă să-și subordoneze tot sistemul.

16
5
0
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?