X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pavlovschi: În poziția lui Furtună se regăsesc toate neajunsurile justiției

16 mar. 06:00   Politică
3824 0

În contextul recentului anunț privind demisia Victoriei Furtună, procuror în Procuratura Anticorupție a Moldovei, Stanislav Pavlovschi, avocat și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea actuală a sistemului judiciar moldovenesc.

Pavlovschi a comentat situația în cadrul emisiunii "По фактам", subliniind problemele sistemice cu care se confruntă țara, relatează Noi.md

"Așa cum o picătură de apă reflectă marea, la fel și poziția doamnei Furtună reflectă toate neajunsurile, toate viciile sistemului nostru de procuratură, judecătoresc și chiar politic", a spus Pavlovschi, subliniind problemele adînc înrădăcinate în justiția și politica din Moldova.

Comentariile au fost făcute după ce Furtună și-a anunțat demisia și a lansat acuzații la adresa Serviciului de Informații și Securitate (SIS), despre care a spus că a declarat-o "amenințare la adresa securității naționale", după ce a lansat o investigație privind practici ilegale în sistemul judiciar. Furtună a indicat, de asemenea, asupra perchezițiilor efectuate în biroul ei, care au provocat reacții puternice în societate.

Avînd în vedere această situație, Pavlovschi a subliniat importanța de a fi capabil să îți poți afirma în mod corespunzător drepturile în sistemul de justiție din Moldova:


"Nu este suficient să ai un drept, nu este suficient să poți să folosești acest drept, trebuie să fii capabil să îți aperi dreptul în mod profesionist! Pentru că practica justiției moldovenești arată că nu trebuie să te bazezi pe instanțele moldovenești. Din mai multe motive. Și pentru că acolo există deja un sistem de clanuri bazat pe rudenie și alte tipuri de legături"

La 11 martie, procurorul Victoria Furtună a publicat o înregistrare video în care a declarat că și-a dat demisia pentru că procurorul general interimar Ion Munteanu a privat-o de dreptul de acces la secretele de stat în baza unui aviz negativ al SIS.

Ulterior, Procuratura Generală (PG) a anunțat că faptele exprimate de procurorul Victoria Furtună în cadrul anchetei au fost exagerate și lipsite de probe concrete, după ce aceasta a adus acuzații împotriva Serviciului de Informații și Securitate și a Președinției pentru o presupusă uzurpare de putere de către PAS și "fabricarea de cazuri împotriva judecătorilor neloiali".

28
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?