X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Soţia ex-deputatului Andronachi, învinuită în dosarul frauda bancară

20 sep. 2022,, 14:53   Politică
3486 0

Judecătoria Chişinău a reluat, după o pauză de 3 luni, examinarea dosarului în care Nadejda Andronachi, soţia ex-deputatului fugar, Vladimir Andronachi, este învinuită alături de soţul său în dosarul fraudei bancare.

La şedinţa de judecată de marţi, procurorul pe caz, Gheorghe Iapără, a dat citirii acuzaţiile aduse soţilor Andronachi. În afară de soţii Andronachi, în același dosar mai sînt învinuiţi Sergiu Guşan, administratorul unei întreprinderi, şi Carolina Andriuţă, jurista familiei, transmite anticorupție.md.

Cei patru sînt învinuiţi de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale au culminat la etapa finală a fraudei bancare, în intervalul 24-27 noiembrie 2014. Banii au fost spălați pe parcursul anului 2015. Ulterior, banii au fost integrați în circuitul legal al Republicii Moldova și al altor state, fiind utilizați în scopuri personale, inclusiv pentru procurarea unui avion.

Procesul de judecată se desfăşoară în lipsa lui Vladimir Andronachi. Ceilalţi trei învinuiţi care dau curs citaţiilor pledează nevinovat.


Învinuiţii, cu excepţia lui Vladimir Andronachi care este dat în urmărire generală, se află sub control judiciar. În luna iulie, instanţa i-a permis Nadejdei Andronachi să plece pentru consultaţii la o clinică din Viena.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?