X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Sondaj: Igor Dodon rămâne a fi cea mai influentă persoană din Republica Moldova

5 mar. 2021,, 16:40   Politică
8819

Ex-președintele țării, Igor Dodon, rămîne a fi cea mai influentă persoană din Republica Moldova.

De această părere este majoritatea experților, care a participat la un sondaj realizat de Intellect Group – Rating politic, februarie 2021.

Respondenții au fost invitați să evalueze influența persoanelor publice din țara noastră, atribuindu-le de la 1 la 10 puncte. Potrivit studiului, cea mai mare notă, 9, a obținut-o Igor Dodon. Pe locul doi, cu 8,5 puncte, s-a clasat procurorul general Alexandr Stoianoglo, iar președintele țării, Maia Sandu, a obținut 8 puncte și se află pe locul 3 în top. Speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a acumulat 7,7 puncte, iar pe locul cinci este politicianul Ilan Șor – 5 puncte.

La capitolul “Popularitate”, punctele s-au împărțit: Maia Sandu – 9, Igor Dodon – 8, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi au obținut cîte 7,5 puncte, iar Zinaida Greceanîi – 7.

Experții au fost invitați să evalueze și profesionalismul persoanelor publice din țara noastră. La acest capitol lider este procurorul general, care a acumulat 9 puncte, pe locul doi este liderul PSRM, Igor Dodon, cu 8,5, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin s-au clasat pe locul trei, obținînd 8 puncte, iar pe locul patru este Maia Sandu cu 7,5.


În cadrul cercetării sociologice au fost implicați 20 de analiști politici și experți, 10 jurnaliști politici, comentatori, experți internaționali, dar și jurnaliști din Federația Rusă, Romînia, Ucraina, SUA, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Datele au fost colectate pe parcursul lunii februarie 2021.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав