Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Situația regională, discutată de Oleg Serebrian cu reprezentantul Ucrainei pentru reglementarea transnistreană

18 mai. 18:45   Politică
1926

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a desfășurat astăzi o conversație video cu reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană Yuri Klimenko.

Oficialii au efectuat un schimb de informații și de opinii pe un spectru larg de aspecte ce vizează problematica transnistreană, dinamica procesului de negocieri, perspectivele de promovare a acestora, fiind reconfirmat sprijinul ferm din partea Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor ei internațional recunoscute.

La fel s-a abordat situația regională complexă în contextul riscurilor de securitate generate de războiul din Ucraina.

Au fost evidențiate îngrijorările existente, necesitatea prevenirii măsurilor destabilizatoare și restabilirii atmosferei de pace și de securitate în regiune. De asemenea, oficialii au discutat despre coordonarea în regim constant și util a măsurilor de interes comun, inclusiv cu antrenarea suportului partenerilor internaționali relevanți.

Oficialii au exprimat disponibilitatea menținerii unei comunicări permanente și promovării unui dialog productiv pe diverse aspecte prioritare și de interes mutual.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав