Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Secretarul General al Consiliului Europei va efectua o vizită de lucru în R. Moldova

22 sep. 2021,, 11:18   Politică
2156 5

Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei, va efectua o vizită în R. Moldova pînă la finele anului curent, transmite Noi.md cu referire la ziarulnational.md.

Detaliile acestei vizite au fost discutate la New York, SUA, de către vicepremierul Nicu Po ministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și Marija Pejčinović Burić marja celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Diplomații au apreciat caracterul dinamic al cooperării dintre Republica Moldova și Consiliul Europei.

„Am menționat, în special, implementarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024, sprijinul constant al organizației în procesul de susținere a reformelor democratice și implementa standardelor Consiliului Europei privind democrația, statutul de drept și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, a spus ministrul Nicu Popescu, citat de un comunicat de pe MAEIE.

Totodată, vicepremierul a mulțumit secretarului general Marija Pejčinović Burić pentru deschiderea Consiliului Europei și instituțiilor acestuia de a sprijini Republica Moldova în reformarea sectorului justiției prin intermediul Grupului de lucru de nivel înalt, membrii căruia urmează să întreprindă curînd o vizită la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?