X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Sandu: ”Noi nu sîntem aici doar pentru a stinge incendii”

18 noi. 2022,, 09:35   Politică
2888 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu cere Guvernului să acționeze mai ferm în calea spre transformare a țării noastre într-o economie mai fiabilă.

Vreau să le mulțumesc colegilor care au plecat pentru efort și sacrificiu știu că toată lumea a muncit onest. Nu este ușor să-ți asumi instituții aproape in funcționale. Schimbările trebuie făcute la timp, este o vorbă „Omul potrivit la locul potrivit”. Guvernul a trebuit să facă față multor provocări fără precedent. Criza de la război a lovit în bunăstarea oricărui cetățean, a creat greutăți, a pus în pericol securitatea și viitorul țării. Impactul crizei este sever, iar înlăturarea în totalitate depășește resursele noastre”, a declarat Sandu.

Totodată, șefa statului a reiterat necesitatea reformelor care ar transforma economia țării.

”Noi nu sîntem aici doar pentru a stinge incendii, sîntem aici pentru a pune țara pe făgașul cel drept. Trebuie să obținem să facem țara să se transforme într-o democrație fiabilă bazată pe stat de drept și cu instituții funcționale care să lucreze în interesul cetățenilor. Trebuie să reușim să punem bazele unei economii sănătoase nu ne putem ocupa doar de crize. Avem nevoie de acțiuni mai ferme în soluționarea problemelor. Nu avem cum să scoatem țara din sărăcie dacă nu vom crea condiții pentru dezvoltarea economică. Business-ul trebuie să respecte legea ca toți ceilalți. Business-ul trebuie respectat și susținut, nu hărțuit”, a mai spus șefa statului în cadrul ceremoniei de depunere a jurămîntului de către Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, și Ministrul Mediului, Rodica Iordanov.


4
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?