Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu, despre retragerea distincției de stat lui Plahotniuc: Este primul cu care am început

19 feb. 2021,, 07:12   Politică
3018 6

Retragerea Ordinului Republicii fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc este doar un început în șirul de acțiuni care își propune să realizeze șeful statului, Maia Sandu.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

”Îmi doresc să ajungem în situația în care să se bucure de aceste distincții de stat oamenii de valoare. Atunci cînd vorbim despre oameni coruțti aceste dinstinctți sînt retrase prin dispoziții judecătorești. Din păcate justiția noastră se mișcă foarte încet, iată de ce am căutat altă cale. În cazul lui Plahotniuc s-a dovedit că procedura de acordare a fost cu încălcare a regulamentului și asta ne-a permis să îi retragem această distincție”, a declarat Sandu.

Totodată aceasta spune Procuratura este cea care ar trebui să vină cu demersuri în instanța de judecată în care să ceară retragerea distincțiilor de stat oamenilor implicați în scheme de coruție.

”Aceste decizii judecătorești pornesc de la cazurile care au fost raportate de nenumărate ori. Procuratura trebuie să vină cu o cerere în instanța de judecată în vederea retragerii ordinilor de stat”, a mai spus șefa statului.


Potrivit președintelui, este cu totul ciudat că în cazul lui Filat, odată cu eliberarea din penitenciar acestuia i s-au restabilit și toate distincțiile de stat care i-au fost conferite.

”Mi se pare cu totul ciudat acest lucru, dar o să analizăm și o să ne expunem ulterior. Am început de la el (Plahotniuc) pentru că este simbolul corupției”, a mai adăugat Sandu.

Reamintim că astăzi, președintele Republicii Moldova i-a retras distincția „Ordinul Republicii” fostului președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc.

Maia Sandu a argumentat că propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucît legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?