Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Sandu: „Dacă eram prim-ministru, aș fi făcut niște remanieri”

17 aug. 07:56   Politică
2200 0

Unii miniștri ai actualului Guvern trebuie să comunice mai mult cu cetățenii. De această părere este președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Șefa statului a apreciat cu „BINE” activitatea Guvernului, menționînd într-un final, că dacă ea era prim-ministru, ar fi făcut niște remanieri.

„Cred că în acest context dificil, activitatea Guvernului poate fi apreciată ca „bine”, dar este adevărat că sînt domenii unde lucrurile s-au mișcat mai repede, în pofida capacităților mici, scăzute la ministere. Sunt și ministere care s-au mișcat încet. Cred că este nevoie de mai multă viteză. Cred că sînt miniștri care au reușit și să comunice cu oamenii, și miniștri care nu au comunicat cu oamenii, agenții economici sau părțile interesate, care țin de domeniul lor. Am fost și eu ministru. Nu din prima am înțeles cît este de importantă este să mergi să comunici. Am așteptări de la unii miniștri să interacționeze cu cetățenii mult mai bine decît pînă acum”, a spus șefa statului în cadrul unui interviu pentru NordNews

„Este responsabilitatea doameni prim-ministru. Este echipa ei, responsabilitatea ei. În momentul în care trebuie să se facă o remaniere, ea este cea care trebuie să o anunțe. Eu aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că pe 8 iulie curent, Maia Sandu a semnat decretul privind revocarea ex-ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu. Noul ministru al Agrciulturii a fost numit Vladimir Bolea.


Natala Gavrilița a declarant atunci că Viorel Gherciu a fost înlocuit pentru că Guvernul și-a dorit o viteză mai mare în implementarea unor acțiuni în sectorul agricol. Prim-ministra nu a precizat totuși ce anume a nemulțumit-o în activitatea lui Gherciu la agricultură, dar a menționat că domeniul are nevoie de un suflu nou.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав