Sandu cere explicații după ce a depistat că Ciocan primește lunar 70 de mii de lei

Sandu cere explicații după ce a depistat că Ciocan primește lunar 70 de mii de lei

Premierul Maia Sandu a cerut astăzi explicații pe marginea salariului primit de șeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, notează Noi.md.


Șefa cabinetului de miniștri a menționat că misiunea principală a Centrului de a impementa reforma administrației publice centrale - s-a încheiat încă în anul 2017. Cu toate acestea, Iurie Ciocan continuă să primească un salariu de 70 de mii de lei.


„Sînt surprinsă că există o asemenea unitate în continuare. Reforma administrației publice centrale, de care trebuia să se ocupe Iurie Ciocan,  s-a finalizat în 2017. Pentru ce se plătesc salarii de 70 de mii de lei? Aștept explicații de la instituție. Evident că va trebui să luăm măsuri”, a declarat Sandu la ședința de astăzi a executivului.


Totodată, Maia Sandu s-a arătat indignată de faptul că salariile inspectorilor Autorității Naționale de Integritate au fost reduse cu 60 la sută, în condițiile în care instituția rămîne a fi nefuncțională.


„Ne dorim inspectori la ANI bine plătiți, buni profesioniști, pentru că au de cercetat bunurile la foarte mulți funcționari publici, averile procurorilor și judecătorilor - condiție pentru sprijinul extern pe care îl avem. Această instituție trebuie să devină funcțională”, a spus Sandu.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load