COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7839
Criza energetică stiri: 514

Sandu a avut întrevederi cu conducerea Guvernului şi Parlamentului României

24 noi. 2021,, 07:12   Politică
1636 5

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la București, cu conducerea Guvernului şi Parlamentului României.

Şefa statului a avut o întrevedere cu prim-ministrul interimar Florin Cîțu, ales astăzi în funcția de Președinte al Senatului României. Preşedinta Maia Sandu i-a mulțumit pentru ajutoarele pe care le-a primit Republica Moldova în acest an pentru combaterea pandemiei. Oficialii au discutat şi despre continuarea proiectelor de interes pentru țările noastre.

La finalul întrevederii de la Guvern, miniștrii Educației din Republica Moldova și România au semnat Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, un document așteptat de absolvenții din Republica Moldova.

La Parlamentul României, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu noul șef al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu vicepreședinta Senatului României, Alina Gorghiu. Discuțiile au reconfirmat angajamentul comun de a dezvolta și mai departe relația specială dintre Republica Moldova și România, pe toate dimensiunile de cooperare.

La finalul vizitei oficiale pe care o efectuează astăzi la București, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu doamna Florina Bran, conferențiar universitar și doctor în economie. Întîlnirea a avut loc la solicitarea Președintei Maia Sandu pentru a-i înmîna doamnei Bran „Ordinul Republicii”, distincție de stat care i-a fost conferită soțului său, regretatul economist Paul Bran, pentru contribuția substanțială la formarea școlii de gîndire economică din Republica Moldova. Profesorul Paul Bran a pus bazele Academiei de Studii Economice din Republica Moldova și a fost primul rector al ASEM.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X