X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Rusia a cerut Occidentului să nu mai intervină în procesele politice interne din Moldova

14 mai. 2021,, 09:20   Politică
3875 4

Rusia îndeamnă Occidentul să renunțe la "standardele duble" și să nu mai intervină în procesele politice interne ale Moldovei.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unui briefing reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, transmite Noi.md.

Ea a menționat că Ministerul rus de Externe continuă să monitorizeze îndeaproape situația politică internă din Republica Moldova, unde pe 11 iulie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

"Sperăm că acestea vor avea loc într-o atmosferă de concurență corectă și liberă, iar rezultatele lor vor reflecta pe deplin voința poporului republicii. Intenționăm să participăm la monitorizarea procesului de votare pe linie bilaterală, și în componența misiunilor organizațiilor internaționale, inclusiv CSI, și OSCE", a subliniat Maria Zaharova.

Potrivit ei, este regretabil amestecul în creștere din partea SUA și a țărilor UE în procesele politice interne ale Republici Moldova, ceea ce Ministerul rus de Externe condamnă cu fermitate.


”Ambasadorii acestor state la Chișinău fără niciun fel de scrupule încearcă să exercite o influență directă asupra conducerii și a principalelor organe ale puterii de stat, inclusiv asupra CEC, pentru a realiza interesele politice și economice ale propriilor țări. Se fac periodic declarații publice, inclusiv pe platforme internaționale, în care sînt criticate forțele politice moldovenești care pledează pentru menținerea relațiilor cu Rusia și cooperarea cu asociațiile de integrare eurasiatică. Aceasta este o implicare directă și o încercare de a exercita influență înainte de alegeri", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Ea a subliniat că există "standarde duble" evidente. Statele Unite și țările UE se comportă diametral opus față de acțiunile similare ale actualului președinte al Republicii Moldova și ale predecesorului său. Același lucru este valabil și pentru diferitele fracțiuni politice ale Parlamentului Republicii Moldova.
"Astfel de acțiuni sînt o manifestare a lipsei de respect față de poporul moldovenesc, față de suveranitatea țării și pot duce la o polarizare și destabilizare și mai mare a societății. Încă o dată, facem apel către partenerii noștri Occidentali să renunțe la practica "standardelor duble" și să oprească implicarea deschisă în procesele politice interne din Republica Moldova, ceea ce este deosebit de important în perioada de pregătire a alegerilor parlamentare anticipate", a spus Maria Zaharova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?