X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Rezoluția de solicitare a statutului de țară candidat la UE pentru R. Moldova, votată

5 mai. 2022,, 13:52   Politică
3363 0

Rezoluția de cerere a statutui de stat candidat pentru Republica Moldova a fost votată cu largă majoritate în plenul Parlamentului European. Despre asta, a anunțat europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

Anunțul a fost făcut și de deputatul PAS Mihai Popșoi pe pagina sa de Facebook: „Această Rezoluție este cel mai ambițios document privind Republica Moldova adoptat vreodată de o instituție a Uniunii Europene. Potrivit Rezoluției, eurodeputații au votat pentru integrarea Republicii Moldova în Piață unică a Uniunii Europene, creșterea sprijinului financiar pentru cetățenii de la Chișînău, dar și crearea unui Grup de sprijin permanent pentru țară noastră, înființat la nivelul Comisiei Europene. Prin înființarea acestui grup, va crește personalul UE în Republica Moldova care va oferi mai mult sprijin tehnic și administrativ autorităților de la Chișinău”, a scris Popșoi.

Astăzi, au avut loc dezbateri despre Republica Moldova în plenul Parlamentului European. Europarlamentarii au cerut că Republicii Moldova să i se ofere cît mai repede statut de candidat la Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?