X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Replica lui Chicu după ce un deputat român a cerut retragerea cetățeniei române a fostului premier

9 mar. 2021,, 15:54   Politică
3582 3

Schimb de replici pe facebook între fostul premier Ion Chicu și deputatul român Constantin Codreanu.

După ce ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat aseară în cadrul unei emisiuni că „nu poți să pedepsești pe cineva pentru delict de opinie”, Codreanu a spus astăzi „că nu renunță” și că va merge pînă la capăt, transmite unimedia.info.

În replică, Chicu îi spune lui Codreanu „să-și găsească rostul în viață”.

„În ultimele săptămîni, după ședința din 18 februarie, care a avut loc la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, au apărut diverse mesaje publice și mai puțin publice în care mi s-a solicitat direct sau indirect să renunț la plîngerea mea depusă la ANC. Am văzut și declarația Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, care spune, printre altele: “Nu poți să pedepsești pe cineva pentru delict de opinie, pentru că în cazul acesta ar trebui să-i decădem din drepturi pe absolut toți cetățenii români care la un moment dat au criticat România”. Credeam că domnul Ioniță, în calitatea dumnealui de ambasador, apară interesele României, totuși, nu ale unor persoane care atacă România. Dacă aș fi rău-intenționat, aș spune că avem în Republica Moldova un ambasador care declară: “Atacați România așa cum a făcut și Chicu sau chiar mai rău că oricum nu veți fi sancționați”. Dar nu sunt. Precizarea care se impune pentru domnul Ioniță inclusiv este că, potrivit alin. 2 din art. 25 a Legii 21/1991 a cetățeniei române, “Cetățenia română nu poate fi retrasă persoanei care a dobândit-o prin naștere”. Deci, afirmația cu “absolut toți” este profund deplasată. Legiuitorul a știut bine ce a făcut și s-a referit la cei care o (re)dobândesc. Așa cum e cazul românofobului Chicu. Prin urmare, indiferent de ce declarații se mai fac în viitorul apropiat, vă asigur că nu renunț. Am, în continuare, convingerea că soluția în acest caz nu poate fi decât una singură: retragerea cetățeniei române românofobului Chicu. Pe 2 aprilie, voi fi din nou la ANC”, a scris Codreanu.

La scurt timp, fostul premier Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de facebook. „Stau și mă uit eu la băiețașul ăsta, unicul rol al căruia în politica de peste Prut s-a limitat la „mai fugi după o Stalinskaya, Costică”, și mă gândesc… Oare nu-și dă seama, Costică, că prin neghiobia sa pune în situație jenantă statul român? Găsește-ti un rost în viață, Costea. Poate vii acasă, oameni la șantier ne trebuie”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.


Pe 2 aprilie 2021 va avea loc următoarea ședință a Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) la care va fi discutată cerere privind retragerea cetățeniei fostului premier al Republicii Moldova Ion Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?